Workshop ‘Ja Maar’
In deze workshop ‘Ja Maar’ gaan we los op al die tegenwerpingen die je krijgt als je het in het bedrijf waar je werkt of stage loopt. Maar ook aan tafel met familie en vrienden, praat over de kansen van circulair bouwen en de energietransitie.
Ja Maar is ook een paradepaardje van heel veel hotemetoten. Zij zeggen dat hun bedrijf mee wil gaan in de circulaire bouw maar houden vernieuwingen tegen. De politiek met al zijn regels is ook weerbarstig. Ja, we moeten CO2 reduceren om op 1,5 graad uit te komen, maar …
- Te duur
- Het kan niet
- Het mag niet
Of erger … we willen niet
Al zullen ze dat nooit rechtstreeks zeggen.
Resultaat van de ‘Ja Maar’ workshop
In deze workshop gaan we al die tegenwerpingen in hun context inventariseren en een aantal argumenten verzamelen waarom het wel kan. En moet!
- Max. 30 deelnemers
- Interactieve introductie waarin volop gebrainstormd en gelachen kan worden met daarna de uitdaging om slimme argumenten te bedenken voor de ‘Meestribbelaars‘. Want stel je voor dat het wel kan?
- Duur: 50 minuten
- Door: Joris Knigge, bestuursvoorzitter Stichting SMARTCirculair
Kan niet, mag niet, wil niet
Als je met alternatieve oplossingen komt die bijdragen aan een gezond klimaat krijg je vaak oer-Hollandse reacties: ‘kan niet, mag niet, wil niet’.
- Urgenda heeft met de klimaatzaak in 2019 de uitspraak van de rechter gekregen dat het moet. Dus hoezo wil niet?
- Er zijn regelluwe zones zoals de Green Village in Delft, waarin volop geëxperimenteerd kan worden. Dus het ‘mag niet’ is onzin. Als we ons aan bepaalde administratieve regels houden, mag het nationaal en Europees wel.
- Het kan niet argument blijft over. “Te snel, te kort door de bocht, te veel weerstand bij diverse instanties en partijen“. Natuurlijk, het zal niet direct perfect zijn, maar we kunnen toch wel iets snel en succesvol oppakken in ons gave landje?
Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs