SUS Ateliers: Energiesystemen van de toekomst

SUS Ateliers: Energiesystemen van de toekomst

SUS AteliersIn de afgelopen jaren heeft er een innovatiespurt plaatsgevonden binnen de energiesector. Sinds het Parijs akkoord is langzaamaan een energietransitie tot stand gekomen die zich nu uit in een aanwas van nieuwe energietechnologieën. Deze technologieën kunnen toegepast worden in het ontwerp van een gebouw. Maar welke energiesystemen zijn er dan nu aanwezig, en welke zijn het meest geschikt voor welk soort ontwerp?

Dominic Tegelbeckers is een expert binnen het gebied van (slimme) energiesystemen en gaat in zijn workshop hier meer over vertellen. HIj heeft interessante informatie heeft om te delen met jou: eerder heeft hij al voor de SLIMCirculair challenge een presentatie gegeven aan twee studententeams. Hij gaat het hebben over de fossielvrije verwarming van de toekomst.

 

Resultaat van de SUS Ateliers workshop

Gedurende de workshop maak je kennis met oude(re) warmteystemen, maar ga je vooral in op de nieuwe systemen die nu al in gebruik zijn. Deze systemenen vormen de toekomst! Na deelname aan de workshop heb je een beter beeld bij de mogelijkheden van woningverwarming.

  • Max. 40 deelnemers
  • Duur: 1 uur
  • Door: Dominic Tegelbeckers, Urban Designer/Architect en Energy Consultant

Over SUS Ateliers

De SUS-ateliers zijn een onderdeel van de Hogeschool van Rotterdam. Ze vormen een onderdeel van de afdeling Bouwkunde, waar extreem duurzame projecten worden ontwikkeld en uitgewerkt. In de SUS-ateliers werken studenten vanuit verschillende achtergronden, zoals bouwfysica, installatie-, constructie- en bouwtechniek.  Zij werken samen om échte projecten te realiseren.

SUS-ateliers richt zich op het oplossen van de tekorten aan water, energie en vooral grondstoffen voor bouwmaterialen. De organisatie zoekt naar integrale bouwkundige, installatietechnische en constructieve oplossingen.Op deze manier worden gebouwen meer leefbaar, milieubewust, energiezuinig, herbruikbaar, zelfvoorzienend of energieleverend. Daarbij wordt aandacht besteed aan de bijzondere detaillering met duurzame materialen, noodzakelijk voor het realiseren van oplossingen met circulaire grondstoffen, zowel voor water en energie als voor bouwmaterialen.