SMART2050 uit Twente wint de CommunicatieChallenge 2020

Meneer Ein en Meneer Stein van het ROC van Twente overtuigden de jury met hun acts en interviews. Zij gingen met de drone naar huis

SMART2050 team van het ROC van Twente won met overtuiging de CommunicatieChallenge 2050.

Dankzij meneer Ein en meneer Stein want zij zijn de hele dag voortreffelijk in hun rol gebleven en hebben de circulaire gedachte naar een hoger niveau gebracht.

SMART2050

Het SMART2050 steeg daarmee naar een hoger niveau! Dolgelukkig met de Drone en het Award prees het team hun multidisciplinaire samenwerking. Uit betrouwbare bron weten we dat het team aanvankelijk niet zo gebrand was om mee de doen met de CommunicatieChallenge tijdens de Excellencedag.

Maar toen opdrachtgever Reinten Infra directeur Karin Rog hen uitdaagde, kwam de creativiteit los en betaalde zich uit in de hoofdprijs: een drone waarmee inmiddels al meerdere keren boven het terrein in Borne gevlogen is.

 

Juryvoorzitter Ruud Koornstra over de winnaars

De jury was het er snel over eens.

Dit team heeft zich enorm onderscheiden van de andere deelnemende teams. Die waren ook goed maar bleven binnen de gebaande paden.

Dit team blonk uit in creativiteit, nieuwswaarde, pakkende video’s die je wilde afkijken en hun twee typetjes: meneer Ein en meneer Stein die al de hele dag rondliepen met hun vlinderdasje en hun grijs gespoten haren.

En ondanks dat de andere studententeams het jammer vonden dat ze niet gewonnen hadden kon iedereen zich vinden in de motivatie van de studentenjury die Koornstra op zijn ongeëvenaarde wijze ​vertelde.

Ruud wordt geïnterviewd door het mediateam

Marketing zorgt voor winst

Koornstra: “Een nieuw concept bedenken of ontwerpen is misschien maar 25 tot 30% van het succes. Ruchtbaarheid geven aan je vinding in de vorm van media-exposure op radio, tv, social media, in de kranten en de dagbladen bepaald de overige 75% of je product een succes is. Daarom is deze CommunicatieChallenge zo belangrijk.

Jullie weten hoe het werkt, gebruik het ook om in je regio bekendheid te geven aan je ontwerpopdracht. De wereld wil je ideeën horen – goed en slecht.”

Lees meer