Save Plastics | Wonen in een huis van recycled plastic
Save Plastics ziet plastic als waardevolle grondstof. Een grondstof die zij gebruiken voor het maken van duurzame producten voor de buitenruimte. Zo willen zij een positieve bijdrage leveren aan het milieu en een betere wereld achterlaten voor de volgende generatie.
Waar sommige mensen afval zien, zien wij de grondstof van de 21e eeuw. Een grondstof die onverwoestbaar en daarom hartstikke milieuvriendelijk is. En die nooit op raakt, want het is veelvuldig te hergebruiken. Zelfs verzamelingen van het meest vervuilde en ongesorteerde plastic, geven wij een nieuw leven.
Resultaat van de Save Plastic workshop
In Nederland alleen gooien we 1,3 miljard kilo huishoudelijk plastic afval weg, ieder jaar weer. Een groot deel daarvan gaat regelrecht de natuur in en wordt plastic soup. Dat is niet alleen vervuilend, maar vooral ook zonde! Want ieder stukje plastic wordt opnieuw gebruikt in de producten van save plastics. Zo maken wij de wereld van plastic circulair: geen afval maar producten. En na een einde levensduur recyclen wij het weer en smelten het om tot een nieuw product.
Bram Peters, een van de oprichters van Save plastics is de grondlegger van Plastic Fantastic en steunt hiermee verder onze missie om de wereld vrij van plastic afval te maken. Bram is uitgeroepen tot ondernemer van het jaar 2019 in Arnhem
- Max. 20 deelnemers
- Duur: 1 uur
- Door: Bram Peters, Save Plastics
Over Save Plastics
Van onbruikbaar plastic zwerfafval maken ze nuttige producten voor de openbare ruimte. Bram verlost dorpen en steden van onbruikbaar zwerfplastic, smelt het om en verkoopt kant-en-klare producten aan de betreffende gemeente. Ik ruim je afval op, jij koopt mijn producten: een lucratieve deal. In heel Nederland zie je plastic beschoeiingen en lantaarnpalen van save plastics. De onderneming behoort inmiddels tot de top-25 groene bedrijven van Nederland.
Maar liefst 95% van de gemeenten, provincies en waterschappen is al klant. Dat resulteert in échte impact: niet alleen op papier, maar diepgroen door te doen.