ROC van Amsterdam, Amsterdam
#SLIMCirculair team #Amsterdam heeft dan wel vakantie maar gedreven als ze zijn, gingen ze naar #IMd Raadgevend Ingenieurs in #Rotterdam waar ze hele waardevolle tips kregen over de constructie van hun super circulaire #RecycleBoulevard.
De opdrachtgever, de gemeente Amsterdam is gecharmeerd van het ontwerp van de recycle boulevard
Team Amsterdam, jullie hebben mij en Sjoerd behoorlijk doen verbazen met de presentatie en onderbouwing. Kunnen jullie de bevindingen nogmaals presenteren maar dan voor een groep beleidsmedewerkers en projectleiders van de gemeente Amsterdam? Het team is werkzaam binnen het domein afval en grondstoffen.
Want natuurlijk ben ik trots op jullie en wil dit graag aan mijn collega’s laten zien.
G. Wiggers, opdrachtgever gemeente Amsterdam
Het ROC van Amsterdam kreeg ook hulp van Jhr. Walther Ploos van Amstel om het logistieke vraagstuk op te lossen dat gepaard gaat met de Recycle Boulevard dat het studententeam ontwerpt.
Walther Ploos van Amstel is behalve onze Nederlands bedrijfseconoom ook lector City Logistiek, logistiek adviseur en house-deejay!
De laatste meters: ‘We moeten naar andere vervoersconcepten’
Het elektrisch vervoer dringt ook door in de stedelijke logistiek van fijnmazige distributie. Maar met een bestelbus op accu’s zijn we er nog lang niet. De complete logistieke keten mag op de schop, wil de sector de klimaatdoelen halen. Verduurzamen van stadslogistiek stelt eisen aan de inrichting van de leefomgeving.
En dat is ook nodig voor de Recycle Boulevard waar de studenten van het ROC van Amsterdam zich over buigen. Want de scheiding van afval begint al gelijk aan de poort. Alles wat een beetje hergebruikt kan worden wordt direct ingenomen. En het kleine beetje afval dat dan nog over blijft gaat naar het afvalstation.
ROC van Amsterdam staat voor een uitdaging
Het ontwerp van zo’n enorm complex als de recycle boulevard is een ding. Maar het mobiliteitsvraagstuk komt daar nog eens boven op.
Want … hoe moet je je afval afgeven als er geen parkeermogelijkheden mogen komen van de gemeente? Met de fiets? Met de taxi? Dat is reden waarom dat Walther Ploos van Amstel meedenkt over dit vraagstuk.
Straks komt het publiek winkelen op de recycle boulevard, op zoek naar unieke snuisterijen, state of the art design en tweede hands kleding. En dan is het natuurlijk belangrijk dat het recycle station goed bereikbaar is.
Voor het publiek, voor leveranciers en afnemers en uiteraard ook voor de vele mensen die als ondernemer, kunstenaar, medewerker of ambtenaar werkt op – wat we verwachten – een eye catcher van een recycle boulevard.
Ze hebben er geweldig veel zin in en zullen met lef, kennis, vakmanschap, creativiteit en zelfvertrouwen ongetwijfeld komen met een geweldige eerste schets.