Firda studenten gaan naar Dijkstra Draisma om hun kennis op het gebied van circulair, biobased ontwerpen te vergroten. Ze krijgen een gastles aangeboden met aansluitend een inspirerende rondleiding.
Coen Verboom helpt de studenten van het Firda met hun ontwerp voor het nieuwbouwwijkje in Surhuisterveen dat moet voldoen aan alle circulaire regels en energiehuishouding.
Dijkstra Draisma wil jongeren inspireren en helpen en staat open voor de goede ideeën van de Firda studenten. Zij zien enorme kansen om de gebouwde omgeving te verduurzamen met biobased producten en een circulaire manier van ontwerpen en bouwen.
Met als driver ‘De jeugd heeft de toekomst en moet haar ook vorm gaan geven‘ helpt Coen Verboom de studenten om straks met het best doordachte ontwerp te komen zodat de gemeente hiermee door kan.
Dijkstra Draisma is koploper met lisdodde isolatie. Een van de biobased isolatiematerialen die toegepast kan worden om energieneutralen woningen op te leveren.
De lisdodde (sigarenplant) past in de transitie naar een biobased bouweconomie. Van nature heeft lisdodde een isolerende werking. De steel bestaat uit veel kleine kamertjes met stilstaande lucht.
De structuur van de plant en het pluizige sigarengedeelte is geschikt voor het gebruik als isolatiemateriaal.
En … Dijkstra Draisma heeft in 2022 het Swettehûs gebouwd en opgeleverd. Dit is hét circulaire icoon van Fryslân. Deze circulair gebouwde centrale staat in Leeuwarden en hier worden 40 Friese bruggen op afstand bediend.
© 2024 SMARTCirculair