Brainstormtool beschikbaar voor challenge teams
De Brainstormtool is getest en werkt super goed als je met je team gaat starten met de ontwerpchallenge. Natuurlijk doen jullie eerst onderzoek naar de mogelijkheden op het gebied van materialen, energie en meer maar hoe gaaf is het als je daarna gaat brainstormen om ideeën te genereren?
Brainstormtool
De brainstormtool werkt heel eenvoudig. Je werkt samen vanaf je pc of ipad en brainstormt in de cloud. Zash, de ontwikkelaars van de brainstormtool helpt je snel met het genereren en organiseren van ideeën.
Natuurlijk heb je een persoon die de brainstorm leidt. Die zorgt ervoor dat iedereen aan bod komt en bespreekt de input.
Na elke fase is er dus een pauze die zo lang is als je zelf wilt. Een fase duurt 5 minuten maar tussendoor heb je alle tijd. In totaal zijn er drie fasen waar de tool je doorheen leidt.
En het mooie is … De brainstormtool is gemaakt met behulp van wetenschappelijk onderzoek door studenten van de TU Twente.
De Zash Brainstormtool is speciaal voor jou ontwikkeld.
- Energie OntwerpChallenge: Ga naar de pagina Toolkit lesmateriaal. Je vindt hem bovenaan
- Bouw OntwerpChallenge: Ga naar de Toolkit Pagina. Je vindt hem in de tweede rij.
Hoezo vreemd idee?
Dus … ga ervoor. Werk samen vanuit huis of op school. Geen idee is te gek. Sterker nog, leidt een ogenschijnlijk vreemd idee tot het winnende concept. Zoals het team van het Scalda college heeft ervaren in 2019. Toen kwam een van de teamdeelnemers met het idee om van zeewier isolatiemateriaal te maken. Scalda is gevestigd in Vlissingen dus zeewier zat daar aan de kust. Aanvankelijk schoten de teamleden in de lach maar daarna zijn ze er toch serieus naar gaan kijken en hebben het meegenomen in hun ontwerp. De pitch tijdens de finale draaide om de zeewierisolatie en de jury kende het team de hoofdprijs toe.
Dus … alle ideeen mogen opgeschreven worden. Ze worden verzameld in de brainstormtool en na afloop kun je de input op een pdf uitdraaien zodat geen idee verloren gaat.
Bedenk: ‘talent hebben’ wordt overschat
Creativiteit. Echt, we hebben het allemaal in ons. Het heeft niet per se met aangeboren talent te maken. Onthoud dat. Focus niet op wat je wel of niet kunt: doe het gewoon (see what I did just there? zo simpel kan een goed advies zijn ;-)). Begin. Leer door te doen. Wees erbij, haak aan, werk hard en vind jezelf een toffe peer. Zo ga je dingen laten gebeuren.
Wil je weten hoe je je creativiteit nog meer kunt aanwakkeren? Lees dan de zes tips in het artikel hieronder.
https://www.smartcirculair.com/brainstormen-6-tips-om-je-creativiteit-aan-te-wakkeren/