Adviesbureau Cor | Circulair bouwen, waar hebben we het over?

adviesbureau

Ik pleit voor een nieuwe vorm van circulair bouwen, waar gebiedsontwikkeling en grondstofschaarste als belangrijkste pijlers bovenaan staan.

Adviesbureau Cor ademt circulariteit. Cor is een goeroe als het gaat om circulair bouwen. Hij gaat met jullie het gesprek aan over circulariteit. Wat is dat? Waar hebben we het over?

Want heb je met je team scherp wat jullie verstaan onder circulair ontwerpen en bouwen, dan wordt het veel makkelijker om keuzes te maken over wat wel en wat niet en waarom. 

 

Adviesbureau COR

Adviesbureau COR (Circular Organisation for Rebuild) richt zich op de circulaire economie. Het spitst zich toe op het begeleiden van bedrijven en overheden, adviseren en brengen van praktische kennis, het oplossen van knelpunten en het aan elkaar verbinden van partijen.

Resultaat van de workshop

Deze workshop geeft teams een vliegende start voor hun ontwerpopdracht. Circulariteit ligt onder een vergrootglas. Cor biedt bedrijven een roadmap, een kompas waarmee ze hun visie kunnen formuleren en hun bedrijfsvoering op afstemmen.

Het is een mooie start om het gesprek aan te gaan met elkaar, je docenten, je opdrachtgever, je stagebedrijf en zelfs aan de keukentafel. Cor laat je ontdekken en geeft je handvatten om kennis in inzichten in jullie ontwerp vertalen.

  • Max. 30 deelnemers
  • Presentatie en daarna workshop met de uitdaging om met elkaar van gedachten te wisselen over circulariteit
  • Duur: 50 minuten
  • Door: Cor van Dijken, Adviesbureau Cor

Over Adviesbureau Cor

Ik ben een jongen van de bouw.

Ik pleit voor een nieuwe vorm van circulair bouwen, waar gebiedsontwikkeling en grondstofschaarste als belangrijkste pijlers bovenaan staan. In mijn ogen zal de nieuwe circulaire economie vooral bestaan uit samenwerken met partners en organisaties. Alleen samen kunnen we werken aan een betere vrij indeelbare omgeving die we schoon kunnen achterlaten voor de volgende generatie.

Jaren geleden heb ik circulaire gebiedsontwikkeling en circulaire bouw aangekaart en ben gestart met ‘0 op de meter’ gebouwen, dit vanuit de gedachte dat in de toekomst het gebruik van de ruimte, energie en grondstoffen schaars zouden worden en dus problemen kunnen opleveren in de samenleving. Mijn doel is om nu impact te maken door te versnellen, in de lineaire- naar de circulaire economie. Een transitie doe je niet alleen, dat doe je samen!

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs